Optimizarea generala a site-ului este primul pas catre o pozitionare de top in motoarele de cautare

optimizare site web

Pentru a avea rezultate bune pe motoarele de cautare trebuie sa aveti un site optimizat pentru motoarele de cautare si apoi promovat in mediul online.

Foarte multe persoane au tendinta sa confunde promovarea online cu optimizarea pentru motoarele de cautare. O sa prezint in continuare ce inseamna optimizarea generala a site-ului si ce implica aceasta.

Optimizarea generala a site-ului este o operatiune ce se aplica textelor si imaginilor din site si codului html din spatele site-ului. Pe internet sunt foarte multe unelte care va pot ajuta sa verificati cat de bine este optimizat un site si care va pot da sfaturi utile pentru imbunatatirea  site-ului. Voi realiza in viitor un articol dedicat acestor unelte online.

Dupa cum am mentionat mai sus, optimizarea site-ului implica 2 zone de actiune:

  1. optimizarea textelor si imaginilor;
  2. optimizarea codului sursa prin adaugarea si completarea corecta a meta-tag-urilor cele mai importante  pentru motoarele de cautare;

Optimizarea textelor implica adaugarea de cuvinte cheie si de sinonime ale acestora prin text. Nu este bine sa exagerati cu cuvintele cheie, aproximativ 1 cuvant/expresie cheie la 2 paragrafe de text este suficient.
Totodata, optimizarea textelor din site include si realizarea de titluri si subtitluri (folosind tag-uri H1, H2 …) cat mai reprezentative pentru domeniul site-ului, in care sa folositi cuvinte cheie.

Optimizarea imaginilor din site inseamna redimensionarea lor, redenumirea lor si adaugarea de texte explicative prin atributele de tip „alt”.

Codul sursa al unui site este bine sa fie cat mai putin stufos si foarte bine organizat. Zona de META-informatii din codul sursa al unui site este cea mai importanta. Mentionez in continuare cateva dintre meta-tag-urile care nu trebuie sa lipseasca:

  • TITLE
  • DESCRIPTION
  • KEYWORDS
  • ROBOTS
  • CONTENT-LANGUAGE

Este foarte important ca in codul sursa sa nu existe erori de HTML. Puteti testa pagina web folosind validatorul  W3C

Daca aveti cunostinte de baza de HTML puteti sa va optimizati singuri site-ul, dar va recomand sa apelati la serviciile unei firme specializate. Costurile pentru optimizarea generala a unui site variaza in functie de volumul de informatii din site si in functie de complexitatea acestuia.

 

Experienta de peste 8 ani in domeniu cu rezultate clare in promovarea online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*